Δυσαρεστημένος ο Sainz από τη Ferrari: «Είμαι εκνευρισμένος, δε βλέπω κάτι θετικό»


Νευριασμένος και συνολικά απογοητευμένος από το πώς πήγε ο αγώνας του στην Αυστρία δήλωσε ο Carlos Sainz.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 2/7/2023

Μπορεί η Ferrari να πανηγύρισε το βάθρο του Charles Leclerc στο Αυστριακό GP, όμως θα αναγκαστεί να δει και την άλλη πλευρά του γκαράζ, εκείνη του Carlos Sainz, που τερμάτισε 4ος.

Ο Ισπανός πέρασε το πρώτο stint του αγώνα καταδιώκοντας τον Leclerc, με την ομάδα να έχει συμφωνήσει από πριν πως δεν θα υπάρξει μάχη ανάμεσα στους οδηγούς της.

Αυτό, σε συνδυασμό με το VSC για την εγκατάλειψη του Nico Hulkenberg, έφερε τον Sainz σε δύσκολη θέση, μαζί και με την ποινή 5 δευτερολέπτων για παραβίαση των ορίων της πίστας.

«Ήμουν πολύ γρήγορος στο πρώτο και το δεύτερο stint,» δήλωσε μετά τον αγώνα. «Προφανώς, στο δεύτερο stint έπρεπε να συμβιβαστώ με τα αποτελέσματα του πρώτου pit stop, αφού άλλαξα ελαστικά πίσω από τον Charles κι έχασα περίπου 6-7 δευτερόλεπτα μέσα στον αγώνα.

«Αυτό με έκανε να χάσω θέσεις από μονοθέσια που δε θα έπρεπε να έχω χάσει, που σημαίνει ότι χρειάστηκε να πιέσω με τη μεσαία γόμα για να τους περάσω, κι έτσι πήρα την ποινή για τα όρια της πίστας. 

«Ο αγώνας μου καταστράφηκε από εκεί κι έπειτα. Όμως, κοιτώντας τον ρυθμό, ήμουν πολύ γρήγορος.»

Και συνέχισε:

«Είμαι απλά εκνευρισμένος. Εδώ κι αρκετούς αγώνες έχω πολύ καλό ρυθμό αγώνα. Μακάρι να μπορούσα να το βελτιστοποιήσω αυτό, γιατί είμαι πολύ γρήγορος φέτος, ειδικά στους αγώνες.

«Θεωρώ ότι έχω κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα μπροστά... Η 4η θέση δεν είναι κακή, όμως σήμερα πιστεύω ότι η 2η κι η 3η ήταν στα χαρτιά. Ειλικρινά, είμαι πολύ χαρούμενος με την απόδοσή μου σήμερα. 

«Νομίζω ότι έκανα καθαρά προσπεράσματα κι αμύνθηκα καλά. Μόλις πλησίαζα ένα μονοθέσιο, το περνούσα. Διαχειριζόμουν τη φθορά των ελαστικών καλά και ταυτόχρονα κυνηγούσα κι έκανα επίθεση. Γι' αυτό είμαι εκνευρισμένος αυτή τη στιγμή, επειδή δυσκολεύομαι να δω το πώς η 4η θέση είναι ένα θετικό αποτέλεσμα, με τον ρυθμό, τις προσπεράσεις και την άμυνα που έκανα σήμερα.»